Ciao ciabatta


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

20131019_ciabatta1w Jag hade efter lite flirtande med sambon lyckat övertala honom att laga pulled pork. Han var inte svårövertalad, det var snarare han som påbörjat processen genom att köpa ett stort stycke kött i butiken eftersom det var bra pris. Nå.

När köttstycket preparetats med kryddor över natten och sedan dunkats ner i gjutjärnsgrytan för att ligga där och puttra en halv dag, så var det ju bara att börja baka för att vi skulle ha något att lägga köttet i när det väl var klart. Uppdraget var ciabatta.

Det blev helt ok. Jag var kanske lite slarvig med att forma bröden på slutet, de blev kanske inte så där fyrkantiga tofflor som de ska vara enligt proffsen. Mina var lite mer rundade. Men de hade bra skorpa, var sega och luftiga inuti. Godkänt av mig även om de knappast skulle vinna i någon baktävling. Men det var ju inte målet. Notera för övrigt kökshandduken, ett litet kulturminne från sambons dagar som kökschef. Som saabian blir man lite sentimental…