Baguettebak

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/104765/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 508

20131012_kl1253wEftersom vi skulle ha goda vänner på middag var det dags för lite brödbak. Vi hade planerat att bjuda på älggulasch med äpple och pepparrot och då borde ett lätthanterligt bröd funka som tillbehör. Alltså blev uppdraget att baka lite vanliga enkla baguetter. Jag använde ett recept på vanlig levain, men valde att baka ut det som baguetter i stället för en stor limpa. Det blev rätt bra måste jag säga, även om man får se upp lite med gräddningen så man inte gräddar baguetterna allt för hårt. Jag passade också på att baka lite smördegssnurror med pesto som tilltugg till välkomstdrinken. De blev okej, men lite smaklösa. Röd pesto funkade bättre än grön kan tilläggas.

Älggulaschen var ett långkok av stora mått och vi lagade mat hela dagen, särskilt som vi fixat lakritsparfait med hallonsås till dessert, så vi var knappt utanför dörren på hela dagen. Det var bara att skala, hacka, skära, steka, grädda och piffa för hela slanten. Jag tänkte inte ens på att fotografera maten… Nå. Det blev en lyckad kväll, vi åt, pratade och drack gott till sent in på natten.