Nytt armband


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 527

Har pysslat lite. Det var ett tag sedan jag gjorde tennarmband, men maken har haft ett önskemål som jag äntligen gjort till verklighet. Han ville ha ett brunt armband och så gillade han mönstret jag gjort på ett armband åt mig själv. Det är en fyrfläta där man flätar in vanligtvis en skinnrem men jag tåg två tenntrådar i stället och laborerade lite med färgen på trådarna. Och så är det två enkla treflätor på utsidan. Tre flätor alltså och ett lite bredare armband på antikbrunt renskinn.

Det blev faktiskt riktigt bra, även om jag var lite ringrostig och koppartråden gick upp i ena änden så jag fick fläta om lite när jag egentligen skulle sy fast flätan på skinnet… I helgen ska jag på kurs på Folkuniversitetet för att lära mig nya mönster. Ska bli kul. Kanske blir en liten nytändning, för jag har som sagt inte gjort några armband på ett tag. Men det finns ju också gränser för hur många man kan göra åt sig själv. 🙂

2 thoughts on “Nytt armband

  1. Åhh så inspirerande. Så fina armband du gör. Har aldrig prövat, men ska nog faktiskt försöka ge mig på att pröva. Du har inget bra tips var man bäst handlar tillbehören som behövs till bra priser? Tack för din inspiration mvh Tobbe

    • Hej Tobbe! Om du är en riktig person (och inte en robot) så finns det kurser i att göra tennarmband på t ex Folkuniversitetet och Medborgarskolan, iaf i Stockholm. Material finns att köpa via exempelvis Gällivare Textil och Slöjdmaterial i Luleå som båda har webbutiker. Det är inte så svårt att göra tennarmband och man lär sig snabbt. Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.