Dags att köra 100 km

Redo för Rapha Womens 100.Veloforte

I dag är det dags för något extra. Just i dag, den 14 september, har brittiska cykelklädmärket Rapha valt som dag för Rapha Womens 100. Det är en uppmaning till tjejer, damer och kvinnor världen runt att cykla 100 kilometer tillsammans. På olika håll i världen finns organiserade gäng som cyklar tillsammans, men vem som helst kan också dra ihop ett gäng cykelsugna och köra tillsammans. Grejen är att cykla 100 km i ett svep, så fort eller långsamt man vill. Det här är ett led i att få fler kvinnor att cykla och cykla långt.

Jag brukar cykla tillsammans med min man, jag har inte några kvinnliga cykelkompisar och det viktiga är ju att cykla, inte vem man gör det med. Hur som helst vill man ju vara snygg när man åker ut på långtur, så jag har redan preppat vilka kläder jag ska ha på mig. Eftersom tröja och hjälm är ganska färgstarka får det bli lite mer diskret på sockfronten. Svart och prickigt.

Redo för pendling

Snart på väg.

Dag 12 av 100 days of socks. Jag har skaffat nya pendlarskor för att ha när jag cyklar till jobbet. Ett par Shimano (de är inte årets modell) som mer ser ut som ett par vanliga dojor. De är sköna. Man kan också skruva dit ett par SPD-klossar. Jag har inte gjort det än, har ju släta pedaler på Bianchi C-sport som är min pendlarcykel. På Raleighn har jag både och, släta på ena sidan och för SPD på den andra. Trevligt när man kör cykelcross eller är på cykelsemester där man vill kunna köra lite mer träningsaktigt.

Sockor eller inte?

Snygga ränder.

Dagens bild kan ifrågasättas. Jag vet inte riktigt om jag är övertygad om det här är ett par sockor egentligen. De är ju så låga att de liksom inte ska synas när man har dem i ett par skor. Och vad är egentligen poängen då? Varför ha ett par ganska piffiga, färgglada sockor om de inte syns när man har skor på? Plus att de ser ganska lösliga ut när man tar av sig skorna. Lite som såna där blå plastskydd man ska dra över skorna när man är hos tandläkaren… 

Welcome to the djungle

Lite djungelfeeling.

De här sockorna är superhärliga tycker jag. Jag älskar mönstret med Monsterabladen. Egentligen är det konstigt att vi inte har en enda monstera hemma eftersom det ju är en av de snyggaste gröna växterna som finns. Nu är den också väldigt poppis som motiv på diverse olika tygsaker, tapeter och – surprise – sockor.

Jag tror jag måste övertala maken om att vi måste skaffa en riktig monstera… En växt alltså.