Favoriter i repris

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/104765/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 508

Det är märkligt hur fort brödförrådet sinar. Dags att baka nytt igen och eftersom vi fortfarande har gott om äpplen så fick det bli en ny omgång av brödet med rivet äpple och rågsikt från Martin Johanssons senaste bok ”Bröd och pizza”. Jag har alla hans tre brödböcker, men jag kan ännu inte påstå att jag testat alla recept. Däremot finns vissa återkommande favoriter. Brödet på fallfrukt är ett av dem.

Sedan passade jag på att baka Parisbrödet från boken ”Enklare bröd”. Man måste ju motionera båda sina surdegar. Jag gillar Parisbrödet för det är lite syrligt, smakar mycket och fint att baka. Dagen var mörk och ruskig så det var inte så lätt att fotografera bröden efteråt. Ja, jag erkänner. Jag gör alltid det. Jag gillar det och jag står för det. Dessutom är det ett sätt att öva så man inte blir helt ringrostig bakom kameran. Räddningen blev balkongen där det som tur är fortfarande var hyfsat ljust. Men det är lite knepigt att ha allt för starka mönster på duken upptäckte jag. Trots att vi har en supersnygg vaxduk på balkongbordet är den inte helt optimal som fotobakgrund. Stjäl lite uppmärksamhet liksom. Nå. Här är lite bilder.