Gott slut!


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

Årets sista dag blir både lång och fin. Pappa är ute med Kalle som smiter ut på egen utflykt. Jag möter honom när jag är på hemväg från affären och hundskrället är uppe på vägen och ränner. Som tur är kommer hunden när jag lockar och jag får lämna matkassarna och i stället bära hem Kalle eftersom jag inte har något koppel med mig. Pappa kommer strax därefter och när de snokar i ett harspår på gården börjar Kalle sina första små försök att driva. Åtminstone ett rätt!

Min farbror G kommer på besök med sin näst äldste son, vi fikar, pratar och umgås innan det är dags att elda bastu och fixa med nyårsmaten. Efter badet ordnar jag toast med stenbitsrom och gräddfil, saffranssoppa med torsk och kräftstjärtar och till efterrätt blir det glass med hallon och blåbär. Vi dricker skumpa och myser i stugvärmen.

Trots att det skjuts raketer redan vid 22-tiden så är Kalle lugn när vi går ut. Men plötsligt intensifieras fyrverkerikaskaderna och det syns att han inte gillar det. Men vi vänder och snart reagerar han inte alls. Skotträdd är hunden inte och det är bra. Sedan blir det en lugn väntan på tolvslaget, en film och vips, så har det blivit 2010.