Kusinvisit


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

Dagen före nyårsafton. Vi packar bilen och siktar in oss på att åka till Övertorneå. Pappa vill gå med Kalle på ängen så hunden får springa av sig och kanske nosa upp en hare. Men med en hund i bagageluckan blir det mindre plats att packa mat, kläder, hundsängar och alla saker vi ska ha med oss. Bilen är sprängfull när vi drar i väg.

På vägen åker vi förbi min kusin D och hans sambo. Jag träffar mitt kusinbarn A för första gången. Hon är tyst och kolugn tills hon tröttnar på att inte få en syl i vädret för hundarnas skull. Kalle är långtifrån ensam, min kusin D har också en stövare, plus att de har en blandrashund. Det gör att det blir minst sagt livat i köket och lilla A inser väl att hon också måste börja göra sig hörd om hon ska märkas. Kalle går på upptäcksfärd, gör sitt bästa för att få stövaren Bettan att leka vilket hon genast går med på, samtidigt som den andra hunden skäller i ett annat rum.

Men det lugnar sig en smula när Kalle och Bettan får springa ut en stund och vi hinner faktiskt fika och prata. Trevligt.