Skrädmjöl går inte av för hackor

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/104765/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 508

Har testat en ny brödsort i dag. Skrädmjölsbröd. Det är från Martin Johanssons ”Bröd och pizza”-bok. Jag använde Saltå Kvarns skrädmjöl som är gjort på havre som fuktas och rostas innan det mals till mjöl. Det luktar lite annorlunda än vanligt mjöl, och är lite mer kompakt. I receptet var det så klart specialvetemjöl och en liten dutt rågmjöl också.

Brödet blev fint, jag la det i jäskorg och snittade det sedan lite på baguettevis. Enda grejen var att det blev ganska ljust, det var svårt att låta brödet få riktig färg. Men det blev gott, saftigt och fint.