Fotopromenad


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 527

Ledig dag och jag passade på att ta en promenad. Inget särskilt väder, men skönt att komma ut en tur. Jag konstaterade att det inte dragits några skidpår än längs Kärrtorpsslingan. Lite för lite snö för det. Men bra att promenera.

Jag hade lilla digitalkompakten med mig och tog några bilder. Funderade lite på det jag läst om landskapsfoto i boken ”I huvudet på Serkan Günes”. Jag hade ju inte stativet och storkameran med, så detta var verkligen naturfot light. Men jag förstår varför man måste ta sig tid, gå runt och söka motivet med kameran löst i handen innan man ställer upp allt. Och man måste ta sig tid. Det går inte att liksom bara glida runt och ta lite snapshots i naturen. Det blir oftast helt ointressant.

Men jag gillar tanken på att man ska hitta några stråk i närheten av hemmet, gå dit ofta och öva. Så småningom kommer man att hitta motiven. Och ljuset. En sån här grådaskig dag är det verkligen inte mycket att göra annat än att motionera fingrarna och konstatera att det är lätt hänt att komma åt blixtfunktionen när man egentligen vill ändra bländaren. Man blir fumlig med handskar. Jag inser att jag borde öva mig med mitt nya stativ. Fästa snabbplattan och öva mig att få upp det hela snabbt och säkert. Upp, ner, ner upp. Ställa in de olika lägena, få koll på hur stativhuvudet rör sig. Nå. Det får bli en annan dag.