Ett steg framåt, två tillbaka


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

20140115_kl1956wJag håller ju på med att sy tennarmband, det blir ett nytt lite nu och då. Jag tror att jag har fått kläm på själva proceduren nu, men det återstår många detaljer att förbättra.

Häromdagen gav jag mig på ett nytt mönster. Det är egentligen en makraméteknik där man har fyra trådar, två i mitten som utgör stommen och två längre på sidan som man använder för själva knytandet. Inte särskilt komplicerat att knyta, men svårt att få det jämnt. Jag hade väldigt svårt att dra åt trådarna på likvärdigt sätt, för det blev väldigt korvigt. Jag är inte särskilt nöjd med resultatet, det ser helt enkelt för ojämnt ut. Men det är väl det jag får försöka utveckla. Jag kan momenten nu, det ska bara bli mer propert liksom. Det roligaste är annars att testa nya mönster, väva in olika typer av koppartråd, skinnrem eller andra grejer som gör mönstret mer levande. Fast vanliga tre- och fyrflätor är förstås också väldigt fina. Stilrena liksom.

För att få lite ny pepp och lära mig nya mönster (och naturligtvis försöka bena ut vilka misstag jag gör) har jag anmält mig till en fortsättningskurs i vår. Den här gången ska jag gå på Folkuniversitetet, förra gången var det ju Medborgarskolan. Men det är samma lärare. Så då får vi se om jag kan bli lite bättre. Till dess är det väl bara att fortsätta öva.