En doft av nybakt


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

Har bakat lite mera i dag. Det är väldigt behändigt att sätta i gång en deg på kvällen och sedan baka ut den på morgonen så man får färskt bröd till frukost.

Inte särskilt krångligt heller, på morgonen är det bara att kliva upp, slå på ugnen och vika ihop degen och låta den jäsa 40-60 minuter. Sedan göra frallor eller limpor, skjuts in i ugnen, grädda och – vips! – färskt frukostbröd.

Gör man en jästdeg på kvällen är det inte så tidskrävande heller. Har alltså gjort frallor i morse. En improvisation med durum och dinkelmjöl samt lite rågsikt och naturligtvis vetemjöl. Sedan bara jäst, salt och vatten. Blev rätt bra måste jag säga. Frasig skorpa och bra inkråm.