Champagnefest!


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

Fredag. Förkylningen börjar äntligen försvinna ur kroppen och jag gav mig ut på ett löparpass på förmiddagen. Det kändes rätt tungt i kroppen, stegen var korta och det kändes som att vada fram i vatten, men det gick inte riktigt så trögt som det kändes. Skönt!

Jag har varit på en arbetsintervju för ett heltidsjobb som reporter på en träningstidning på eftermiddagen. Det lät väldigt spännande och kul, det är många som sökt tjänsten och jag hoppas att jag ska ha en chans på jobbet. Besked kommer innan jul hur det går med rekryteringen, så det är bara att hålla tummarna.

Sedan har jag ägnat mig helhjärtat åt kvällens champagnefest. Tre av mina bästa vänner har kommit på besök och vi har avnjutit en trerättersmiddag med skumpa till alla rätterna. Det krävde en del förberedelser om man säger så. Fixa förrätt, rådda allt inför huvudrätten, duka. Först en välkomstdrink, roséchampagne av märket Moët & Chandon med jordgubbar. Sedan förrätt, en lax- och räkcocktail marinerad med chili, lime och blodgrape, toast  och därtill Pol Roger att dricka. Huvudrätten var kalvfilé med svamprisotto och timjansky med Bollinger champagne. Till dessert, citronsorbet med jordgubbar och Louis Roederer-bubbel. Sedan slank det nog ner lite mörk choklad, whisky och konjak också…

Hur som helst en vanvettigt trevlig tillställning med underbart sällskap, mycket skoj och skämt, en del allvar och riktigt god mat (om man får säga så till sig själv) och god champagne. En perfekt avrundning på veckan!

1 thoughts on “Champagnefest!

Kommentarer inaktiverade.