Dimmiga besked om ringblixtar


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 527

Idag har jag ränt runt på stan i jakt på en ringblixt. Det visade sig svårare än jag tänkt mig att få fatt på något vettigt. Det var alltså inte bara utomhus det var dimmigt, jag som ville bli klokare på ringblixtområdet fann mig trevande i dimman ganska bokstavligt även på det planet.

Kameradoktorn hade visserligen en mycket smidig Metz-variant, men det var ingen riktig ringblixt eftersom lamporna satt på två sidor i själva ringen. En adapter som man sätter på sin vanliga blixt skulle tydligen ge ett något jämnare ljus, så det lät bättre. Ett besök på Fotovideo gav inga bättre kunskaper, de visste inget om någon adapter utan kunde bara tala för superavancerade ringblixtar i 20000-kronorsklassen… Kanske inte riktigt min tepåse.

Men det verkar som om det finns två ringblixtar värda att kolla upp på Scandinavian Photo. En Sigmablixt och en adapter som kostar 3500 respektive 2500 kronor. Lite mer rimliga priser.

2 thoughts on “Dimmiga besked om ringblixtar

  1. Hej Linda! Tack för tipset! Den vänliga personalen på Kameradoktorn tipsade mig om Kaffebrus webbplats, så jag har kollat på den där snikblixten. Den är ett alternativ, men jag ska kolla på två andra varianter på Scandinavian Photo innan jag bestämmer mig. De har en Sigmablixt som verkar mycket intressant.

Kommentarer inaktiverade.