Valet av stil


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 527

Idag hade vi redovisning av pastischuppgiften, vilket tog hela dagen, fast det inte riktigt var planerat så. Men när alla skulle prata om vilken fotograf de valt att göra pastisch på samt berätta om sina egna bilder så drog det ut på tiden.

Det är fantastiskt roligt att se allas val, alla bilder, nya stilar och häftiga grepp. Alla är så himla, himla duktiga! Det blir så fint! Jag är grymt imponerad. En sak var lite intressant, en av kursarna sa att han inte blev förvånad över att vi valt som vi gjort. Många av oss hade valt en fotograf som passade den stil vi själva är på väg in i. Det är fascinerande. Vad är det man valt då? Något man är intresserad av eller något som passar en själv? Det är mångtydligt.

För mig var påpekandet rätt intressant eftersom jag inte sett så mycket bilder av Tunbjörk innan jag gjorde en av juluppgifterna om honom. Men jag har ju varit och härmat i kanterna av hans stil nästan hela tiden, mer eller mindre medvetet. Men det kan ju bero på att hans stil är populär och att jag sett fler bilder i samma stil fast jag inte minns det. Man härmar en trend helt enkelt.