Ett år med bilddagboken!


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

Tisdag och jobbdag, men inte riktigt vilken dag som helst. Idag firar bilddagboken ett år! Jag har faktiskt lyckats att ta minst en bild varje dag i ett helt år. Det är rätt coolt faktiskt. Okej, kanske inte världens bästa bilder varenda dag, men det finns helt klart guldkorn.

Det är väldigt kul också. Kameran är oftast med på något sätt, det blir så klart mycket spontanbilder. Inte alltid så lätt att fånga ögonblicken, men jag tycker ändå att jag lär mig mycket på det. Kanske en viss beredskap på att bilderna kan komma lite hur som helst. Och att sånt som inte ser ut som en bild kan bli det om man tittar noga. Ibland räddar Photoshop en del, men grunden är ju att finns det inget att jobba med så biter inte ens Photoshop.

Jag tror i och för sig att jag skulle behöva öva mer på ”fasta situationer” om man ska snacka fotbollsspråk. Bli mer uthållig och lära mig hitta bilden i en given situation. Jag ska fortsätta med bilddagboken året ut, men sedan tror jag att jag måste gå vidare. Ge mig själv olika små övningar. Kanske repetera en del av det vi gjorde på GFU. Gå vidare med vissa idéer jag har. Jag vill ju fotografera mer hemma i Luleå och i Övertorneå, jag skulle gärna göra nåt med min familj. Det finns uppslag att ta tag i.