Kameran är tillbaka!

Idag har det stått studio på schemat och vi har fått lära oss hur man jobbar med två eller tre blixtar. Vi har övat på att använda ett frontljus och ett bakljus, använda bakljuset för att belysa hår och huvud på en modell och lite sånt. Det har inneburit hantering av giraffer, tyngder, fonder och allt möjligt plick och plock.

Kul men väldigt tekniskt. Lagom till lunch fick jag det efterlängtade meddelandet från Nikon att min kamera var färdig, så jag åkte i väg och hämtade den. Ny och omklädd var den och nu känns allt som vanligt igen. På eftermiddagen hann vi med lite bildbehandling och sedan fick vi köra en testrunda i studion. Det var roligt, men vi hade ont om tid. Det blev bara övning för övningens skull eftersom vi inte ska redovisa de bilder vi tog. Det kändes lite som torrsim, men det är nyttigt det med. Man måste öva för det är så många prylar att hålla rätt på i studion att man måste kunna hantera dem för att bli kreativ.

Trots att min glugg (24-85mm f 2.8-4) inte uppförde sig helt korrekt – den släppte in en massa ströljus som gav oönskade blänk – så blev det ganska snyggt. Det blev liksom ett mjölkigt, drömlikt ljus på min kurskompis M. Coolt trots att det egentligen var en miss. 😀