Lite blue

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/104765/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 508

Vår karateklubb håller till i en skola i Stockholms innerstad. Just den här terminen är träningsmöjligheterna inte de bästa, vi är i en ganska liten och smal sal som har otrevliga metallgrejer i golvet för att man ska kunna dra ut bommar och sånt. Men den är ändå fascinerande skolan. Jag är helt betagen av omklädningsrummen trots att de är ganska sunkiga. Smala bänkar, där vissa bara har två ribbor i stället för tre att sitta på. Duschar med strålar vassare än nålar, fläckiga väggar med märken efter gympaskor, trasiga kranar i handfatet.

Och den där blekblåa färgen på väggarna. och det gulgröna lysrörsljuset.

Det är nåt med det där som jag ändå fastnar för. I salen där vi tränar är golvet illgrönt. Ibland blir jag lite yr, ibland när man ser sina agna armar och fötter i kontrast mot golvet så blir all hud ilsket röd. Jag tänker att det är som på sjukhusen där alla operationslakan är gröna för att kontrastera mot blodet. Här har de lyckats träffa samma färgkombination. Det är nästan lite rysligt att tänka på.

Nu till veckan ska vi åter få träna i en av de större salarna med blått, slätt golv utan några hemska metallgrejor. Skönt!