Syrligt lantbröd


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

Har motionerat surdegen igen. Bakade brödet syrligt lantbröd och det blev riktigt fint. Lät det jäsa i en rund respektive avlång jäskorg och det blev toppen! Särskilt det runda brödet.

Mina jäskorgar är rätt nya, så det känns lite som ett skämt att mjöla dem, det mesta rinner rakt igenom, men tillräckligt med mjöl verkar stanna i korgen i alla fall. Det fastnar inte. 🙂

Det avlånga brödet sprack dessutom på ett trevligt sätt. Det blev fint. Inte alls någon ”mördarsnigel” som sambon kallade den…

Jag råkade glömma mina surisar i köksskåpet efter matningen och de hade stått nästan dubbelt så lång tid som det var meningen. Den nymatade vetesurisen höll nästan på att krypa ur burken, så nu är det fart på dem! Tur att de lugnar sig så fort man ställer dem i kylen. Men vetesurisen ska få sig en bakomgång. Jag måste ha bullrevansch, så jag tror att jag ska göra kardemummabullar snart…