På grönbete i regnet

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/104765/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 508

Idag har jag varit på jobb, inte på redaktionen utan på fri fot. Jag åkte till Karlskoga och träffade enduroföraren Joakim Ljunggren som är bäst i Sverige och just nu tvåa i världen. Det tog drygt tre timmar att köra dit och det regnade rätt mycket på vägen. Jag pratade mycket med honom och hans pappa och kompletterade den intervju jag gjort i Västerås i helgen. Sedan var det fotodags. Artikeln ska kompletteras med arkivbilder från karriären så jag var mest ute efter att ta ett porträtt och lite extra detaljer och miljöer från Jockes hemmiljö och garaget där han tillbringar mycket av sin tid.

Det blev rätt okej trots att det regnade ute och det var rätt mörkt i garaget. Jag tycker att jag fick det att funka rätt bra med blixten. Sedan gick vi ut och tog lite bilder vid träningsbanan när det slutat regna.

På vägen hem tog jag även några egna bilder, jag stannade på en mack strax utanför Arboga för att fotografera. Egentligen hade jag helst stannat tidigare, för det var såna fantastiska molnformationer efter regnet. Himlen var ilsket blå och blytung, samtidigt som de forstade fram jättestora bulliga moln, solen sken, gräset var grönt och ja… Men det går inte att stanna mitt på motorvägen, så jag fick nöja mig med de här bilderna i stället.

När jag var tillbaka i Stockholm igen var det bara att lämna bilen i garaget och hasta i väg till terminens sista karatepass. Det var kul men jobbigt, jag var rätt stel och seg i kroppen efter all bilkörning. Nästan 50 mil tur och retur…