Bara blixt

Idag hade vi vikarie och blixt stod på schemat. Kalle Assbring kom och tog hand om oss igen och han förklarade hur man klarar kniviga situationer med tilläggsblixten. Synnerligen nyttigt och användbart. Först visade han bilder och sedan fick vi gå ut och öva på eftermiddagen. Det var galet soligt, eftersom våren är här nu så det var inte det lättaste, men vi kämpade på.

Vi skulle ta två bilder, en där vi medvetet exponerade ner bakgrunden för att få den bra och sedan lättade upp med blixten. Den andra bilden skulle blixten helst vara osynlig, den skulle bara ge en liten knuff åt bilden så färgerna fick sig en extra skjuts.

Så här blev mina bilder.

På kvällen var det karateplåtning igen eftersom jag måste öva med min blixt. Jag drog på effekten på max, ställde in ISO på 400, tiden på 1/250-del och sedan experimenterade jag med att ändra bländare lite då och då, jag växlade mellan f5.6 och f8 och så testade jag att ändra brännvidden på blixten för att få ett ljus som skulle bli mer som en spotlight och gå längre. Det var svårt att inte underexponera bakgrunden och även om bilderna blir renare för att bakgrunden inte slaskar in så mycket, så är jag inte helt nöjd än. Men det tar sig.

2 thoughts on “Bara blixt

Kommentarer inaktiverade.