Nyttan av att härmas


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 527

Den här veckan har vi jobbat med två övningar parallellt. Nu har vi ju som sagt gått över till studio- och blixtfotografering och vi ska ta tre porträtt av en av våra klasskompisar. Vi är indelade i grupper om 3-4 personer och får alltså plåta varandra. Vi får bara använda en av studioblixtarna och vi ska presentera tre bilder i A3, svartvitt.

Eftersom studion bara har plats för ett gäng åt gången så fick vi andra som inte var nere och fotograferade sitta och bildbehandla. Vi fick två bilder av vår lärare, ett original och en behandlad kopia. Vår uppgift var att ta originalet och göra det så likt den behandlade kopian som möjligt.

Det var en himla rolig övning. Här fick vi chansen att använda alla de grepp som vi lärt oss. Svart- och vitpunkt, färgkorrigering, kontrastförändring, partiella justeringar och lite allt möjligt. Det var inte helt enkelt heller. Men vi fick ju såklart glada tillrop på vägen av vår lärare. 🙂

Sedan skulle vi också göra en fri tolkning, hur skulle vi själva ha kopierat bilden om vi fått chansen? Det blev ganska varierande bilder. Vid det laget var de flesta så less på den så det blev ganska fantasirika bilder med inklonade kossor, hoppande delfiner, galna färger eller andra mer drastiska grepp.