Nya landskap med gammal teknik

Idag hade vi vikarie, en av lärarna som har en av de andra GFU-klasserna hoppade in för oss. Björn Abelin som han heter berättade bland annat om sin karriär och vad han jobbar med. Han plåtar landskap med storformatskamera och har använt lithkopiering som ger ett väldigt suggestivt resultat. Kolla in hans bilder här.

På eftermiddagen fick vi en uppgift, det var blixtfotografering som gällde, vi skulle porträttera en person som jobbade i huset. Några av oss fick bara använda reflexskärm som hjälp, andra fick använda tilläggsblixt och tre av oss fick ta till de stora studioblixtarna.

Det svåraste av allt var att hitta en person som var villig att bli fotograferad. Jag lyckades få plåta en av tjejerna som jobbar på kaf’e9et. Sedan hade jag tur och fick komma in i lärarrummet. Jag och min kurskompis U snikade oss in och fick träffa en jättetrevlig svensklärare som glatt ställde upp och räddade oss.

Sedan redovisade vi, det var ingen bildbehandling utan vi skulle bara lämna in precis vad vi plåtat. Jag redovisade köksbilden, eftersom min kursare U visade lärarporträttet.