Bloggen är återuppstånden

Som några av er kanske noterat har aktiviteten här varit tämligen obefintlig de senaste två månaderna. Det beror på en datorkrasch, servern där den här bloggen har legat blev proppfull och när undertecknad försökte installera om bloggprogrammet Word Press så fick databasen fnatt och allt blev bara pannkaka. Det har tagit sin tid att åtgärda men nu ska väl allt förhoppningsvis rulla på igen.

Jag har alltså inte kunnat berätta om vad har lärt mig på GFU, men jag tänkte göra ett försök att gå tillbaka och lägga ut bilder samt berätta om vad vi har gjort på kursen i efterhand. Det blir små bitar i taget, men jag hoppas hinna i kapp snart.

Men vi börjar med denna vecka. I morgon är det skoldags igen och vi ska redovisa tio bilder tagna med blixt under olika ljusförhållanden. Bilderna är inte behandlade på något sätt, allt för att man ska kunna studera blixtljusets påverkan.

Jag har försökt plåta både inne och ute, på dagen, natten och kvällen. I bildspelet är de tio bilder jag har valt ut till redovisningen. Den sista bilden är en liten luring, det är visserligen en blixtbild, men det är inte min blixt som har slagit. 🙂

Här är några bilder som blev över: