Nu blommar löken!

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/104765/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 508
Grymma bilder!

Grymma bilder!

I höstas, när maken var sambo och ännu inte make, var han på jobbresa till båtmässan i Amsterdam. Inget Hollandsbesök är ju komplett utan lökar, så T kom så klart hem med en påse.

De planterades omsorgsfullt i två byttor (de som inte fick plats smygplanterade jag i blombänken utanför vår port) och har sedan stått på balkongen över vintern. I början av mars var det dags att ta in dem och börja vattna lite försiktigt. Och snart började det spira. Så här långt har det blivit en drös Rembrandttulpner i flera färger. Förutom de klassiskt gulröda har jag vita med röda eller lila ränder och orange med lite bruna ränder. Mycket fina!

Förutom att njuta av blomsterbyttorna så har jag bakat ciabattabröd. Maken har gjort pulled pork och jag fixade bröd av en vanlig vetesurdeg som jag bara bakade ut i ciabattaform. Små fyrkantiga, toffelliknande bitar alltså. Helt ok.

Vi har för övrigt också varit på Fotografiska i dag och kollat på bilder. Det var för ovanlighetens skull inte så mycket utställningarna som var givande, men jag köpte en bok av en av mina favoritfotografer, Lars Tunbjörk. ”I love Borås” heter den och det är sjukt bra bilder i den. Kul även att bilderna står sig trots att flera av dem har nästan tjugo år på nacken.