Brödbak igen

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/104765/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 508

Har bakat i dag. Två degar, en rågsurdeg med hasselnötter och fikon, och en vetesurdeg med mycket råg. Det blir fina bröd, båda sorterna. Hasselnöts- och fikonbrödet är verkligen saftigt och härligt, särskilt när det är nybakt. Det andra brödet med mycket råg, är enkelt, smakrikt och fint.

Jag är särskilt stolt över hur vetesurdegen med mycket råg blev. Degen är mycket fast, nästan tung, men lätt att bearbeta. Limporna blev fina och jag lyckades få till snygga snitt också. I receptboken är brödet fotograferat och ser väldigt mycket ut som en cykelhjälm, den här gången lyckades jag nästan få till samma stuk på mina limpor. Känns fint.

Nötbrödet har kanske inte en lika distinkt form, men där sitter ju allt i smaken.