Rågmjölsbröd

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/104765/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 508

20131107_mjol Har bakat igen. Ett bröd gjort på vetesurdeg och med mycket rågmjöl i. Det blir fint. Har testat ett nytt vetemjöl, köpt på Kajsa Warg. Orga kvarn heter det, malt bara på kärnan.

Det är lite lustigt. Känns liksom grynigt och strävt. Och det beter sig annorlunda. Känns som om det suger upp mycket vätska. Degen i dag blev väldigt tung. Inte så där fluffig och lätt att dra i som det annars blir. Inte så spänstig deg utan mer kompakt. Nå.

Baket gick utmärkt trots att jag fick slänga in jäskorgarna i kylen i fem timmar. Var tvungen att passa tiden hos tandläkaren, så degen fick jäsa i kylen tills jag var hemma igen. Och gott bröd blev det ju när det var klart. Även om den mindre limpan kanske blev lite väl hårt gräddad.