Nedlagd


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

Måndag. Tidningslämning och lite stressigt eftersom tre stora knäck hände i helgen och väntade på redigering. Två nyhetsjobb att ta tag i som gärna skulle behöva komma i blaskan om det gick att rådda ihop. Redaktionen samlad efter semestern, på tårna. Och ett mejl som gav oss en rejäl råsop rakt i magen. Först infomöte för alla chefredaktörer, sedan personlig inbjudan till möte och därefter stormöte.

Klockan 13 fick vi beskedet att vår tidning Svensk Motorsport ska läggas ner. Vår systertidning Super Play går också i graven plus att det ska slimmas på förlaget. 15 tjänster ska bort totalt. Inte oväntat, men ändå helt oförutsett. Inte en tidningsmåndag. Vd:ns tillrop om att ”nu går vi tillbaka och arbetar som vanligt, fast jag vet att det blir svårt” ekar hånfullt mellan väggarna i konferensrummet. Vad nu? Vi jobbar över, skickar tidning till tryck med tusen och tusen frågor som ringer mellan väggarna. Och imorgon? Dagen efter det? Väntan, väntan och åter väntan. MBL på onsdag morgon, turordningslista, anställningsår, kompetens. Vi ska vägas, viktas och befinnas för lätta. I julas gick Din Teknik omkull, fyra tjänster plus en av våra redaktörer hamnade ute i kylan. Alla utom en har fått nya fristäder. Men nu rycks allt upp igen. Vem får stanna, vem får gå? Vem vill vara kvar? Nu är vi femton som svävar i ovisshet, inte fem. Och alla hål är fulla. Var ska vi nu krypa in?

Allt är overkligt. Tills uppsägningen kommer i handen är det svårt att tro att det har hänt. Hur många nummer till ska vi göra? Bara svävande svar. Vi är som fyra sprängda ballonger. All entusiasm och allt engagemang som bortblåst. Hur klarar vi oss nu? Vi skrattar, skrattar och skrattar som dårar och skämtar rått om alla chefer vi kan komma på namnet på.

Tomorrow is another day. Det är allt vi kan tro på nu.

2 thoughts on “Nedlagd

Kommentarer inaktiverade.