Rama eller inte rama – det är frågan


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 527

Idag har vi pratat ramar, montering och utställning. Efter en liten rundvandring i skolan där vi kikat på alla utrymmen har vi fått lära oss hur man monterar en bild på kapa. Vi har också fått tips om var man kan köpa ramar, passepartouter och annat som man kan behöva till utställningen. Det var nyttigt! Jag har också fått en liten genomgång av projektet.

Vår lärare gillar mina framsteg med ringblixten, nu handlar det bara om att fundera på om ringblixtbilderna med sina mörkare bakgrunder går att kopiera ihop med de vanliga blixtbilderna eller om man ska skippa dem. Själva frågan om hängningen är också något att tänka över. Ska jag testa min idé med montering på ett karatebälte eller ska jag köra traditionellt med ram och glas? Och vilken storlek? A5 eller A4, definitivt inte större än A3, lutar det åt. Hmm…

Efter lunch var vi på studiebesök hos fotografen Per Kristianssen. Kolla in hans bilder här. Han tar grymma gruppbilder, produktbilder och plåtar också arkitektur. Han berättade en massa för oss hur man använder ljus i studio, tipsade om utrustning att komma i gång med, och hur han tagit sig in i branschen. Han har ingen fotoutbildning utan började som bildretuscherare innan han ställde sig bakom kameran. Det var väldigt intressant, inspirerande och roligt.

Efter skolan ägnade jag en knapp timme åt att kopiera papper till årsmötet i vår bostadsrättsförening innan jag åkte och tränade. Det var inte lika jobbigt som i lördags, så jag måste ha blivit lite friskare. Skönt! Det blev några bilder också. När jag kom hem övade jag lite mer med ringblixten och makroobjektivet.