Nytt år


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

På självaste nyårsafton blev det storm i Norrbotten. Varningar gick ut på radion för en klass 3-storm med vindar på mellan 22 och 30 sekundmeter. Det lät ganska riktigt, särskilt med tanke på att vi avstått från att åka till pappas föräldrarhem i Övertorneå dagen innan.

Nå, men åka skulle vi, Volvon packades full och vi drog i väg tidigt på morgonen för att hinna innan de värsta vindarna slog till och medan det ännu var ljust. Allt gick bra, men det tjöt runt bilen hela resan. Vi klarade oss undan nedblåsta träd och annat otyg. Hemma i Luleå blåste en del tak bort, bland annat från gymnasiebyn, men ingen människa blev skadad. Vi slapp också strömavbrott utan kunde i lugn och ro äta mat, bada bastu och koppla av.

På kvällen kollade vi när finländarna sköt raketer klockan 23 innan vi gick ut på nyårspromenad. Vi hälsade på två av mina kusiner och önskade gott slut.