Mjölk

I dag var det ett mycket inspirerande tema. Mjölk. Något jag dricker ofta och ganska mycket.

Jag ville testa att ta en bild på en hand som häller upp mjölk. Gärna prova om jag kunde få till lite splashiga bilder med mjölk som stänker hit och dit. Det var lättare sagt än gjort. Först testade jag att ställa glaset på en svart pall. Dåligt. Jag lade mitt stora vita A2-papper på pallen. Bättre. Men då blev det fula skarvar i bakgrunden. Alltså fick jag putta pallen in i ett hörn och tejpa upp pappret på pallen och sedan på väggen så det blev en skarvlös bakgrund. OK. Sedan fick jag flytta min skrivbordslampa med dagsljuslampa i för att belysningen skulle räcka fram. Så på med kameran på stativ, i med självutlösaren.

Sedan var det bara att börja prova ut position för glaset. Jag låtsashällde med det stängda mjölkpaketet. När jag hittat något som funkade brände jag av en hel serie bilder. Testade också att sätta på blixten på kameran för att se om jag skulle kunna få lite blänk och eventuellt frysa mjölkstänk. Då blev det så klart en ganska ful skugga av hand och mjölkpaket pga blixten. Tyvärr kom jag inte riktigt undan med det eftersom jag inte hade någon fler ljuskälla att kontra med på andra sidan. Tror inte att reflexskärm hjälpt… Nå. Jag brände av en serie i alla fall. Men inte blev det något splash inte. Jag hällde för fegt… Jag försökte verkligen att hälla lite vildsint så det skulle stänka, men jag kunde inte. Jag ville inte drälla på mitt fina A2-papper… Så det blev kanske inte helt som jag tänkt. Men det blev rätt okej ändå. Trots allt. Men jag skulle vilja testa det där stänkadet någon gång. Men då får man väl ha en vattentät studio. Eller ha vattentålig bakgrund. Tyg kanske? Inte papper.