En bild om dagen

Självporträtt.

Självporträtt.

Har efter tips av min kompis U gått med i en grupp på Facebook där medlemmarna har i uppdrag att fotografera en bild om dagen. Fotografen Tobias Fischer (kolla in hans sajt här) har startat gruppen som ett sätt för folk att plåta mer i vardagen. Han har lagt upp ett nytt tema för varje dag och det är bara att gå loss. Ambitionsnivå väljer man helt själv. Liksom hur ofta man plåtar.

Hur som helst, temat denna min första dag var silhuett. Skitlätt tänker man först, och sen … nä, inte alls. Det blev en ganska simpel bildidé för min del, men ibland måste man få börja enkelt. Och sedan förhoppningsvis satsa mer när man har mer tid. Hur som helst så kan ju själva utförandet och bildbehandlingen också bidra till att det blir ett gott slutresultat.

Jag vet inte riktigt om jag kommer att hinna plåta en bild om dagen, men jag ska försöka. Man får plåta i förväg om man vill, så kanske jag försöker att ta flera bilder när jag vet att det kommer att bli körigt så jag kan gardera mig.

Det är i alla fall roligt att inspireras! Man kan kolla de andras bilder i FB-gruppen och så klart kan man kika på Fischers bilder. Han lägger också upp egna på sin sajt.

För övrigt har mina fotovänner också dragit i gång ett bildprojekt. Meningen är att välja en låt och så har vi en vecka på oss att plåta låten. På något sätt fånga vad vi hör i musiken, tänka skivomslag eller en känsla. Första låten är ”So good to me” med Chris Malinchak. En för mig helt okänd artist. Jag går fortfarande och ruvar på bildidén, men jag har några uppslag. Detta kräver ju lite mer än En bild om dagen, men det ska bli kul. Hur som helst sätter det i gång hjärnan…