Utveckling

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/104765/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 508

Har bakat i dag. Ett valnötsbröd. Jag har inte gjort det särskilt ofta, en handfull gånger kanske. Detta recept var också det allra första jag gjorde. Jag kommer nu inte i håg riktigt när jag började baka surdegsbröd, men det borde vara ungefär 1 1/2 år sedan. Dagens bröd ser riktigt fina ut, har inte hunnit skära upp dem än. Men helt klart är att jag i alla fall utvecklats sedan det där första försöket som blev ett riktigt misslyckande.

Jag kan inte påstå att jag är något proffs, men jag vet i alla fall att i nio fall av tio så blir det bröd när jag bakar. Enda gångerna jag misslyckats är i början när min surdeg inte kommit i gång och i somras när surdegen löpte amok i värmen och betedde sig synnerligen aggressivt. Jag matade den alldeles för sällan i förhållande till vad den krävde och det blev bara knas. Men det var intressant att uppleva misslyckandet och försöka räkna ut vad det berodde på. Sedan är det klart att det finns saker att förbättra, som graden av jäsning, gräddning och så vidare. Men på det stora hela blir det bra bröd. Och det är både roligt och avkopplande att baka. Jag gillar det mycket.

Nå. Här är några bilder på dagens valnötsbröd.