Speedway i Friends arena

20130921_kl1919wI dag har T och jag träffat vår tidigare kollega J, hans familj och käkat middag ihop för att sedan åka till Solna, och se Speedway-GP på Friends arena.

Det var rätt coolt faktiskt. Jag och T satt bra till, nära start/mål även om vi satt en bit upp. Man hade bra överblick över banan. Det var mycket folk och kul att se alla GP-förarna. Dessutom såg vi både Varg-Olle, Ove Fundin och Tony Rickardsson på nära håll. Lite extra roligt att få se legendarerna!

Det var en bra kväll, även om de svenska förarna Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck inte var så vassa. Ganska tidigt på kvällen inträffade en otäck krasch, Tai Woffinden körde in i Tomasz Gollob och Gollob flög som en vante, slog huvudet i marken och blev liggande helt lealös. Turligt nog kvicknade han till, men det blev ambulansfärd för honom. Woffinden bröt nyckelbenet men fortsatte att köra men missade semi. Niels-Kristian Iversen vann till sist, Jonsson blev bäste svensk på sjundeplats.

Det var kul att kolla speedway, men trist att det tar så lång tid att ta sig hem från Friends. Vi gick till Näckrosen och åkte t-bana till centralen där vi bytte till gröna linjen.