Weekendtripp


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 527

Den här helgen har T och jag varit på utflykt. Vi tog tåget till Uppsala för lite avkoppling. Det var ganska eländigt väder, kallt, isigt regn och ruggigt, men vi lyckades med att turista lite på stan och bland annat kolla in Domkyrkan.

Sedan vad det dags att äta middag, vi var på Peppar Peppar och det var riktigt bra. T åt löjrom med västerbottenpaj till förrätt och jag tog pumpa- och tryffelsoppa med confiterat anklår. Det var otroligt gott. Till huvudrätt åt vi båda reninnanlår med tranbärssås och en kroppkaka fylld med kantarell. Kroppkakan var lite konstig, den kändes mer som om man försökt steka potatismos, men annars var det gott. Desserten var också en höjdare, äppelsorbet med crème brûlée. En kalasmåltid (förutom kroppkakan). När vi hämtat oss efter middagen strosade vi bort till Katalin för att kolla när Eldkvarn spelade. Det var fullsmockat med folk, bra stämning, varmt och spelningen blev toppenbra. Det var väldigt kul att se Eldkvarn igen.

När allt var över hängde vi i baren en stund innan vi strosade tillbaka till vårt hotell. I stället för att hetsa hem med tåget så sov vi över och det var riktigt skönt.