Världsstjärnor i spåret


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

Denna dag gjorde T och jag allt vi kunde för att sluta tidigt och sedan möttes vi upp och promenerade till Mynttorget för att kolla på Slottssprinten. Vi var ute i lagom tid och fick bra platser precis vid kurvan vid Mynttorget.

Det kom mer och mer folk och det var till slut riktigt många åskådare som kom för att kolla in världens bästa skidåkare när de skulle spurta runt Slottet. Petter Northug, Marit Björgen och Petra Majdic var där liksom Emil Jönsson, Jesper Modin, Daniel Richardsson, Charlotte Kalla, Anna Haag, Ida Ingmarsdotter med flera svenska stjärnor.

Det var väldigt kul och roligt att se kvartsfinal, semi och final för både damer och herrar. Jag plåtade lite grann, hade med mig D200:an och 24-85:an. Det var lite ovant och jag måste säga att jag var ganska kass på att sätta skärpan rätt när åkarna kom i full fart i kurvan. Men huvudsyftet var trots allt att kolla in tävlingen och bara njuta. Det blev så småning om Petra Majdic som vann damklassen. Ida Ingmarsdotter blev bästa svenska som fyra. I herrklassen klådde Emil Jönsson Petter Northug. Jönsson vann inte bara loppet utan den totala sprintcupen. Det var också kul att se Jesper Modins framfart.