Gott slut


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

Det nya året inleddes stillsamt. Undertecknad var hemma med T och ägnade dagen åt att leta en plättlagg, vilket visade sig svårare än väntat. Antagligen har svenska folket slutat steka plättar eller så hade alla laggar tagit slut i julhandeln. Efter en långvarig jakt hittade vi till sist en gjutjärnslagg som gjorde hjärtplättar. Den var galet dyr, men har man bestämt sig för att laga plätt suzette så har man.

Det blev en smaskig nyårsmiddag, saffransdoftande fiskgryta med lax, hälleflundra och kräftstjärtar, champagne och till dessert nystekta plättar med apelsinsås. Dock inget flamberande av suzette-såsen. Nån måtta får det vara. Hur som helst, väldigt gott var det!

Eftersom det var mulet så var fyrverkerierna inte särskilt spektakulära, men det sköts en hel del på gatan och i kvarteret runt omkring, så vi kikade på raketerna innan vi gick och lade oss.