Deklarera mera

Idag är jag stolt över att jag faktiskt åstadkommit en hel del. Jag har styrketränat hemma, luftat balansbollen lite och gjort en massa situps, armhävningar och ryggövningar. Det kändes bra. Sedan har jag fortsatt med bildsorterandet, lagat massor med matlådor – det blev storkok i form av ratatouille – handlat lite och faktiskt nästan deklarerat klart!

Det sistnämnda brukar alltid vara en ganska omständlig och gnällig procedur för min del. Jag avskyr det verkligen eftersom jag försöker vara duktig och göra som pappa har lärt mig och knåpa ihop en egen sammanställning av mina tillgångar och skulder. Så det är andelar, kurser, preliminärskatt, utdelningar och gud vet vad som ska redovisas och det är alltid lika krångligt att hitta alla papper. Men nu är det mesta gjort, förutom att jag måste dubbelkolla min lön. Jag har till och med skrivit ihop mina avdrag. Så förhoppningsvis är jag klar med det hela om en dag eller så! Hurra!

Sedan kan man ju alltid undra varför man börjar deklarera så sent att man alltid håller på långt in på småtimmarna, blir trött, arg, hungrig och irriterad… Nästa gång borde man börja klockan nio på morgonen.

För övrigt är jag också glad för att jag har tagit en i mitt tycke riktigt bra bild av min vän C:s katt Lucifer. Det är inte så lätt att plåta svarta katter har jag märkt. Detta är ett av de bättre försöken.

Kattrackan har en tendens att bli väldigt mörk, hans drag liksom flyter ihop eftersom det är svårt att se kontraster i all den svarta pälsen. Men nu ser man ju faktiskt hans ansikte.