Självbild


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

På lektionstid i skolan under de senaste veckorna har vi jobbat med komposition. Vi har tittat på hur man kan utnyttja linjer och diagonaler för att skapa harmoni eller aktivitet i bilderna och hur triangel- eller cirkelkompositioner kan användas för att skapa blickfång och leda betraktaren in i bilden. Vi har gjort några snabbövningar på lektionerna och även fått en större uppgift – att plåta självporträtt.

Med tre bilder ska vi berätta vem vi var för tio år sedan, vem vi är i dag och vem vi har blivit om tio år. Klurigt. Det blev en hel del filosofiska funderingar kring hur jag skulle framställa mig själv. Det är inte så lätt att minnas var man var eller vad man gjorde för tio år sedan. Jag letade gamla bilder, läste dagbok och insåg att jag inte har så många bilder av mig själv.

Hur som helst kom jag fram till att jag ville visa mig själv som den student jag var för tio år sedan. Jag hade kommit in på Journalistutbildningen och pluggade på JMK. Min bild av mig i dag är en morgontrött stockholmare. Jag ville ha med mitt ursprung, att jag är uppvuxen i Luleå och jag ville fotografera mig själv hemma, i det rum jag lever i idag. Min framtidsbild hoppas jag ska visa att jag fortfarande är nyfiken på livet, öppen och full av glädje oavsett vad som har hänt med mig.