Världsdiabetesdagen

I dag, den 14 november är det världsdiabetesdagen. Det är ett sätt att uppmärksamma att diabetes ökar i världen. Tänk efter, de flesta känner någon som drabbats. Min pappa har det, min farmor hade det under de sista åren av sitt liv, min svärfar gick bort i somras i sviterna efter ett helt liv med diabetes, min man har sjukdomen, liksom hans syster och hans systerson.

Diabetes påverkar det dagliga livet oerhört och trots att sjukdomen är så vanlig är det långt i från alla som känner till hur sjukdomen påverkar kroppen. Om man inte sköter sig rätt påverkar diabetes synen, tänderna, känseln i fötterna, man löper ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, de drabbade kan få problem med leder, njurar och nervsystem. Det är helt enkelt gräsligt.

Den blå ringen är den officiella symbolen för världsdiabetesdagen. Här kan du läsa mer om det.

I dag har jag blivit månadsgivare till Diabetesfonden. Jag hoppas att forskning kan hjälpa alla diabetiker till ett bättre liv, så snart som möjligt. Om du inte redan är det tycker jag du också ska ta chansen att bli månadsgivare eller att ge ett engångsbelopp. Här kan du läsa mer och ge din gåva. Hjälp diabetikerna till ett bättre liv.