Fotodag


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/src/DisplayTypes/Thumbnails.php on line 72

Idag var det alltså dags att plåta till fotoprojektet Aday. Jag plåtade försst med mobilen när jag kom hem från jobbet på natten. Första timmen av den nya dagen. Det blev väl så där. Under dagen var jag på kurs för frilansjournalister, hur man lär sig sälja in jobb och ta mer betalt. Det var klart kul, inspirerande och intressant. Men jag plåtade inte så mycket. Tog några bilder med mobilen bara.

Efteråt strosade jag hemåt och sedan har det varit lite fotograferande på hemmaplan. Jag fotograferade T vid frukostbordet i morse, nu blev det plåtning i tvättstugan. Inte så ordentligt planerat kanske, men det är ju en del av vardagen det med. Men det roligaste bilderna (för mig att plåta) uppstod när vi kom hem från tvättstugan och jag bara ”skulle gå och kolla det där körsbärsträdet på andra sidan huset”. Jag plåtade körsbärsblom av hjärtans lust, smällde på med fulblixten så det blev riktigt fint och sedan gick jag loss på trapphuset. Det är inga bilder som kommer att vinna några fototävlingar. De är helt befriade från människor. Jag vet inte vad de säger om vår samtid. Men jag gillade att plåta dem, jag tyckte om att bildbehandla dem och jag gillar att titta på dem. Fast de säkert inte kan stämplas som fina eller märkvärdiga eller nåt. Men de är mina bilder. Och det är värt nåt för mig.