Bostadsplåtning


Warning: A non-numeric value encountered in /data/0/4/04547da3-d5a2-4560-8b46-a8d66bf916e1/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 527

Så var det då dags. Lilla lägenheten var ommålad, vit och fräsch och jag hade tillbringat massor med tid med att stajla den (läs ränna runt i affärer och köpa små men piffiga saker att pimpa med). Jag och min vän K var redo att inta bostaden med våra D700-or, blixtar och ett vidvinkelobjektiv som vi lånat av vår vän U. Vi gick loss och bostadsplåtade allt vad vi orkade och försökte göra vårt bästa med att fånga lägenheten från de finaste av vinklar.

Men det visade sig inte vara helt enkelt. Det är svårt att bostadsplåta. Det går inte att plåta på fullt utslag på objektivet, vi hade lånat ett 12-24 mm och det blev helt enkelt för tokiga perspektiv när man plåtade på 12 mm. Sedan gällde det att inte luta för mycket, med många vinklar och linjer gällde det att hitta något att hålla sig i så det blev någon rak linje i bilden. Det är också lätt att det blir blixtblaffor och oönskat blänk i väggar, kakel, fönster och att man själv råkar speglas eller att man glömmer en sko eller jacka i vägen. Plus att det var svårt att hitta de vinklar där bostaden gjorde sig bäst. Man ska ju dessutom redovisa de olika rummen, så det var många saker att hålla i huvudet.

Men det var roligt att försöka. Bara man är metodisk så går det, det hänger på att ta många varianter så man har med sig något hem.

Här är några av mina försök.