Grejt att geeka

Min kompis I från Umeå har varit på besök i helgen, hon har varit på Geek Girl Meetup, och konfererat med ett gäng coola tjejer som nördat ner sig i spelvärlden. Det var mycket internet, sociala medier, spel och whatnot på schemat. Efter att ha ägnat sig åt detta kom I hem till T och mig för middag, mys och prat. Vi satt på balkongen, drack champagne och käkade sedan middag. I skulle sova hos oss men innan det var dags att gå och lägga sig åkte vi in till city för efterfest med geektjejerna (och en hel del killar också).

Partyt hölls i en lokal på Kungsholmen, vilket var väldigt trevlig. Jag träffade en av mina Springsteenvänner, vi hängde, pratade och hade sedan allsång och dans till Born to Run som vi önskade av dj:n. Himla kul, men också lite knasigt. Jag träffade på en kille som gick runt i hundhalsband och erbjöd folk att ”äga” honom en stund (så länge man höll i kopplet) och dessutom få chansen att utmana sina fördomar. Det är inte så svårt att ha fördomar om en svart kille i nätbrynja, med strypkoppel och en mycket kramig attityd. Hur som helst var det lite roligt att snacka med honom och I passade på att ta en bild av oss.

När klockan började närma sig en timme efter midnatt bröt vi upp och åkte hem till förorten och det var faktiskt väldigt skönt. Även om det var roligt att geeka lite för en stund. Men jag inser att jag är väldigt okunnig om mycket i den socialamedier- och gamingvärlden.