Mera båtåka

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/65/104765/johannamortberg.se/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_gallery/package.module.nextgen_basic_gallery.php on line 508

I dag har vi lånat båten och åkt ut i skärgården. Planen var att komma undan hettan genom att susa ut, njuta av sol och bad. Döm därför om vår förvåning när det blev disigt, sedan mulet, blåsigt och … ja, det kom en skvätt regn också.

Vi körde till vår lilla pärla Sandön igen. Tuffade runt lite, kikade på en skarvö som låg på den outforskade sidan, ankrade och badade. Det var skönt, men ganska kallt. Sedan torkade vi oss, åt grekisk sallad till lunch och satt och huttrade i blåsten. Efter att ha testat ett spårlarm (T jobbade lite på vår tur) så bestämde vi oss för att åka tillbaka eftersom vädret var som det var. Det blåste en hel del, det kom några regnstänk och det skumpade rätt ordentligt. I alla fall tillräckligt för att en landkrabba som jag skulle vara tvungen att hålla fast mig och sjökortet så det stramade i knogarna.

Skönare var det då när vi kom bort till Djurgårdsbrunnskanalen och kunde glida fram i lugna fem knop. Inget stampande och skumpande där inte! 😀 Det var jättevackert och sedan kom vi bort till Gamla Stan. Planen var att kika på en jättelik kryssare som låg i hamnen. Det var en båt som visst tillhör en rysk miljardär och fartyget var gigantiskt. Det hade soldäck, en helikopter, en stadig segerbåt och en stor motorbåt på däck! Helt crazy.

När vi tittat på båten styrde vi kosan tillbaka mot båtklubben, tankade och gjorde fast för att sedan åka hem. Vi var rätt trötta efter en hel dag i skärgården. Men mysigt var det! Trots vädret.